Да останете хидратирани през лятото е изключително важно! Водата съставлява около 2/3 от нашето тяло. Всеки ден поради непрестанни химически реакции нашето тяло губи вода.
Когато се потим, ходим до тоалетна, дори и когаот издишаме – губим вода. Водата е жизнено необходима за температурно регулиране на тялото, смазване на ставите, защита на гръбначния стълб и други чувствителни тъкани, основен елемент при детоксикирането на организма.
drink-water-fruit-herbs
Важно е да се пие вода и да се ядат храни, които тялото превръща във вода всеки ден. Когато времето е горещо, тялото губи вода много по-бързо от обикновено.
Ако правим упражнения или спортуваме в горещо време, тогава загубата на вода е изключително бърза. Това налага д апиете вода, дори и когаот не сте жадни.

Нашите сензори не могат да реагират толкова бързо на нуждата от вода, те сигнализират чак когато водата не стига з аизвършване на нормалните процеси в тялото.
Ето защо е необходимо да намерим начин да доставяме вода на тялото си по регулярен и приятен начин.
Жените имат нужда дневно по около 9 чаши, а мъжете по около 13 чаши вода/течност всеки ден.
Много хора не харесват вкуса на водата, дори и на минералната. Подправете в кана вода от чешмата или минерална вода, използвайки плодове и билки.
Можете да ги поставят пресни или да ги замразите в кубчета лед и така да ги добавите към каната с вода.
Използвайте билки като мента – сложете ги в гореща, но не вряла вода, за да изпуснат аромата си напълно и оставете водата с билката да замръзне във формата на кубчета.
Така ще имате готов бърз аромат за Вашата вода по всяко време.
Добавете плодове към така подготвената вода, можете да изчакате няколко минути, за да се овкуси водата напълно.
Плодовете е добре да са цитруси, които придават допълнителна свежест на водата – портокал, лимон, лайм. Алтернатива на ментата е босилек, ягода, боровинка, малина или друг любим плод или подправка.

Leave A Comment